Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szállítmányt Etiópiában, Dorale kikötőjében vették át.

A hírt Volodimir Zelenszkij jelentette be a Twitteren. Az ukrán elnök bejegyzésében így fogalmazott:

Élelmiszert szállítunk. Reményt szállítunk.

A Gabona Ukrajnából programot november 15-én indították, azzal a céllal, hogy segítsék az élelmiszerválság által leginkább érintett országok népeit. Jövő év tavaszának végéig legalább 60 hajót tervez küldeni Ukrajna az éhínség és aszály által fenyegetett országokba, Etiópiába, Szudánba, Dél-Szudánba, Szomáliába, Jemenbe, Kongóba, Kenyába és Nigériába.

A program nyitányakor az ukrán elnök azt mondta: egy ukrán gabonával felszerelt hajó 90 ezer ember igényeit elégíti ki, és 60 hajó képes lesz megakadályozni legalább 5 millió ember éhezését.

A kezdeményezéshez 22 ország csatlakozott, köztük Magyarország, amely a program keretében tízezer tonna gabona Afrikába szállítását finanszírozza, 3,5 millió dollár értékben.

Tájékoztatás

A cikk „Az új intézményrendszerek kihívásai és az előttünk álló változások az európai integrációban” című projektünk részeként jelent meg az Európai Unió társfinanszírozásával. A kifejtett nézetek és vélemények azonban kizárólag a szerző(k) sajátjai és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy az Európai Bizottság véleményét. Sem a sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó szervezet nem tehető felelőssé értük.