Minden arra alkalmas embernek fegyvert osztanak ki Ukrajnában, akik büntetlenül használhatják is azokat a támadó orosz seregekkel szemben – mondta egy televíziós üzenetben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A hadsereg erős, az elnök elmondása szerint az ukrán erők súlyos veszteségeket mértek a támadó oroszokra keleten, északon és délen is.

Azonban kell a lakosság segítsége. Ezért fegyvert adnak mindenkinek aki képes azt kezelni, egyben fel is szólított minden ilyen állampolgárt, hogy jelentkezzen szolgálatra.

Harcoljatok a szabadságért a városaitok főterén

-mondta Zelenszkij. Egyben arról is döntött, hogy minden fegyverhasználatra vonatkozó törvényi korlátozást felfüggesztenek, az ukránok büntetlenül lőhetik az oroszokat.

Az elnök arra kért mindenkit, hogy adjon vért, mivel arra várhatóan nagy szükség lesz az ellátásban.

Felszólította a vállalatokat is, hogy mindent rendeljenek alá a szabadság ügyének, és biztosítsanak mindent amire a lakosságnak és a védelmi erőknek szüksége lehet.

Ukrajna megszüntette a diplomáciai kapcsolatokat Oroszországgal. Kérte, hogy mindenki Ukrajnában, akinek vannak barátai, sajtókapcsolatai Oroszországában, szóljon nekik, mondja el, mi történik, harcoljanak a félretájékoztatás ellen is.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken követheti.