A cseh nemzeti légitársaság (CSA) újabb járatok indításáról döntött - derül ki a Radio Praha cikkéből. A CSA jelenleg naponta indít repülőgépet Párizsba és Kievbe, illetve hetente háromszor Stockholmba és Moszkvába. Ezt hamarosan további öt célállomás egészítheti ki, ami attól igazán érdekes hír, hogy a beszállítói és utasai felé eladósodott vállalat ellen felszámolási eljárás folyik.

A CSA ideiglenesen felfüggesztett járatait fogja újraindítani. Már már csak néhányat kell aludni az odesszai járat elindulásáig, amelynek első repülőgépe április második száll fel, majd ezt követően hetente két gép jár majd az ukrán nagyvárosba. Ezt követően április 16-án az amszterdami, majd május 1-jén a koppenhágai napi járat indul újra. Az utóbbi naptól a heti négy izlandi járat is feltámad, június 12-étől, pedig hetente egyszer lehet majd a CSA-val repülni Máltára.

A tervek megvalósítását a vállalat szerint a koronavírus-járvány alakulása befolyásolhatja. A cég j elenleg június végéig lehetővé teszi utasainak, hogy díj felszámítása nélkül átkérjék a jegyüket későbbi CSA-járatokra. A gépek fedélzetére negatív PCR-tesztettel lehet. A CSA ellen felszámolási eljárás folyik, amelynek lefolytatására a bíróság az Inskol nevű vállalatot jelölte ki. A légitársaság februárban elbocsátotta legtöbb dolgozóját. Tartozása 1,8 milliárd korona (25,2 milliárd forint, egy Nemzeti Színház építési költsége).