A szektorban komoly versenyhelyzet van, a bankvilág globális szereplői jelen vannak a piacon, de van növekedési lehetőség a Gránit Bank számára. A versenytársainkhoz képest határozott előnyünk az, hogy a Gránit Banknak nincs öröklött, rossz portfóliója, nincsenek devizahitelek, így sem a tőkénket, sem a humánerőforrásainkat nem köti le a rossz portfólió kezelése - fejtette ki Hegedüs Éva.

A Gránit Bank egyszerre új és egy régi hitelintézet. A korábban a WestLB érdekeltségeként, majd egy rövid ideig Milton Bankként működő társaságot Demján Sándor kizárólagos tulajdonában lévő magyar tőketársaság vásárolta meg 2010 májusában. Akkor ez egy nagyon pici bank volt, mindössze 7 milliárd forint mérlegfőösszeggel. Korábban elsősorban nagyvállalati hitelezéssel foglalkozott a bank, de a tulajdonosváltás egyben stratégiai irányváltást is jelentett, és a bank fókuszába a kis- és közepes vállalkozások kiszolgálása került.

Az elmúlt másfél évben egy olyan bankot hoztunk létre, amely alkalmas a vállalati és a lakossági ügyfélkör kiszolgálására is. A korábbi 7 milliárdos mérlegfőösszeg 2011. október végére több mint 32 milliárdra növekedett, amely elsősorban az ügyfelek betételhelyezéseinek és a hitelezési tevékenység megindulásának köszönhető - ismertette Hegedüs Éva. Úgy vélte: teljes mértékben tartható, az igazgatóság által jóváhagyott 10 éves stratégia szerinti, 2020-ra 600 milliárd forint mérlegfőösszegű bank felépítése.