Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Montenegró mindig is népszerű üdülési cél volt és egyre népszerűbb az európai turisták körében, mivel földrajzi adottságainak köszönhetően a tengerpartok és a hegyvidéki tájak szerelmesei itt egyaránt megtalálják számításaikat - közölte a 4iG.

Az EU-ból érkező egyre több turista már megszokta az unión belüli kedvező roamingszabályozást, Montenegró azonban kívül esik ezen, ezért a hanghívások és az adatforgalom használata egyaránt magasabb költségekkel járnak. A Montenegróba utazó magyar turistáknak például az átlag roaming árazások alapján egy ötperces beszélgetés egy helyi szolgáltatóval 1500 forintba, egyetlen kép elküldése pedig több ezer forintba kerülhet, míg egy egész estés film megtekintése a kedvezőbb roaming díjszabást kínáló hazai szolgáltató lakossági ügyfeleként is több tízezer forintért lehetséges.

A külföldi adatforgalomra megoldást jelenthet a speciális, utazáshoz tervezett roaming mobilnet ajánlat, de még a kedvezőbb hazai lakossági konstrukcióval is hozzávetőlegesen 3000 forint egy teljes film megnézése, amely csupán az adatforgalmat fedezi, a film streaming költségét ezen felül kell megfizetni a választott szolgáltatónak.

Ezektől az extra kiadásoktól kíméli meg az országba utazókat a One Crna Gora legújabb prepaid csomagja, mely 1 terabájtos adatforgalmi keretet biztosít mindössze 20 eurós (nagyjából 8000 forintos) költségért Montenegróban. Ehhez hasonló mértékű adatforgalom, ennyire kedvező áron Európa-szerte ritkaságnak számít a mobilszolgáltatók kínálatában. A tarifacsomag a szolgáltató idén nyáron debütált prepaid portfóliójának legerősebb ajánlata, mely nem csak közel korlátlan adatforgalmat, de korlátlan helyi beszélgetést és SMS küldést is lehetővé tesz a vásárlástól számított 30 napig mindössze 20 eurós díjért cserébe. Az 500 gigabájt adatkeretet alacsonyabb áron kínáló csomagok szintén vonzóak, ezekre 15 euróért, illetve 10 euróért lehet előfizetni 30, illetve 15 napos felhasználhatósággal.