A Dell Inc. ellenajánlatot készül tenni a 3Par adatközpont-szolgáltató cégre, amelyért a HP-val keveredett - szakértők szerint - reménytelennek látszó csatába. Ellenfele tegnap 1,6 milliárd dollárt ajánlott a prédáért, szemben a Dell múlt heti 1,15 milliárdos ajánlatával.

A Bloomberg magát megnevezni nem akaró forrásból származó információja szerint a Dell még nem döntötte el mennyivel hajlandó megfejelni tétjét, a HP tegnap jelezte, hogy hajlandó több mint kétszer annyit fizetni a 3Par részvényeiért, mint amennyin azok a Dell ajánlata előtt forogtak.

Kaushik Roy San Franciscó-i elemző szerint jelenleg őrült árat fizetnek a tőzsdézők a 3Par papírjaiért - a részvény tegnap 45 százalékkal, 26,09 dollárra drágult, a Dell ajánlata előtti utolsó zárásban 9,65-öt kellett adni érte. A befektetők azonban a cégért folyó csata folytatódására számítanak. A HP tegnapi ajánlata részvényenként 24 dollár volt.

A Dell, ha végül ellenajánlatot tesz, a világ legnagyobb komputergyártójával húz ujjat, amelynek 15 milliárd dollár készpénz lapul a trezorjaiban. A tét ugyanakkor az, hogy aki megszerzi - az egyébként veszteségesen működő - 3Part, az a Cisco és az IBM nyomába eredhet a vállalati adatközponti szolgáltatások zsíros piacán folyó versenyben.