Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszter a német iparvállalatok szövetségének (BDI) éves tanácskozásán elmondta, hogy pártja, a szociáldemokratákkal (SPD) és a Zöldekkel kormányzó liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elutasítja a belső égésű motorok "de facto betiltását", ezért az országot az EU-ban képviselő szövetségi kormány nem tudja támogatni az erről szóló uniós jogszabályjavaslatot.

A piacgazdaságot a "technológiai nyitottság" élteti, és ezt az elvet nem szabad feladni, egy mégoly "nemes cél" érdekében sem - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy az ökológiaiag fenntartható gazdaság kialakítása eleve hatalmas feladat, és nem szabad még nehezebbé tenni egy lehetséges technológia kizárásával.

Nem lehet előre tudni, hogy kínálkoznak-e majd olyan megoldások, például a szintetikus üzemanyagok területén, amelyekkel ma még senki sem számol – tette hozzá.

Érdekesség, hogy a német Volkswagen-konszernhez tartozó győri Audi üzemében viszont fejlesztés indul. A kedden bejelentett beruházás szerint elektromos meghajtású motorok készülnek majd a magyarországi üzemben.