Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Seat világszerte 449 ezer autót adott át ügyfeleinek az év első tíz hónapjában, 13,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A vállalat történetében a rekordot eddig a 2000 január-októberi periódus tartotta 433 ezer autóval.

Szeptember elsejétől már csak a valós üzemi terhelést a korábbi eljárásnál pontosabban modellező WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) károsanyag-kibocsátási teszten áteső új gépjárműveket lehet forgalomba helyezni az EU-ban.

Az idén októberben a Seat eladásai 16,8 százalékkal csökkentek 2017 októberéhez képest a WLTP mérési eljárás szeptemberi bevezetése miatt. A szeptemberi eladási adatot nem közöltek. Július-augusztusban viszont még 40 százalékkal növekedtek eladásai az előző évihez képest.

Szeptemberben az Európai Unió autópiaci forgalmát a WLTP bevezetése 23,5 százalékkal vetette vissza az európai autógyártó vállalatok szakmai képviseleti szervezete, az ACEA adatai szerint. Az idei első kilenc hónapban eladott új autók száma az EU-ban 11 millió 952 ezer volt, 2,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.