A cég a New York-i tőzsde szerdai kereskedésének zárása után azt közölte, hogy az április végén zárult pénzügyi harmadik negyedévében az adózott eredménye 3,04 milliárd dollár volt, nagyobb az egy évvel korábbi 2,69 milliárd dollárnál - írja az MTI.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 78 cent lett, meghaladta a szakértők által várt 77 centet. A Cisco Systems negyedéves bevétele mintegy 4 százalékkal, 12,96 milliárd dollárra nőtt, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 12,89 milliárd dollárt.

A cég a folyó negyedévre a részvényarányosan 80-82 cent profitot vár, a szakértők véleményének átlagában 81 cent szerepel.

A Cisco Systems szerint csak minimálisan érinti, hogy az Egyesült Államok és Kína a napokban pótlólagos importvámemelést jelentett be egymás termékeire. A cég rámutatott: közel hat hónapja komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a beszállítói láncban csökkentse a kínai termékek arányát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!