A svájci UBS nagybank keddi közleménye szerint 792 millió svájci frankra nőtt nettó nyeresége 2014 második negyedévében az egy évvel korábbi 690 millió frankhoz képest. A Wall Street Journal által megkérdezett elemzők átlagosan 750 millió frank nyereségre számítottak.

A UBS az elmúlt időszakban igyekezett rugalmasabbá tenni működését, jobb pénzügyi eredményeket elérni kisebb szervezettel. Ennek részeként az UBS befektetési banki üzletágánál 36 százalékkal ugrott meg az adózás előtti üzemi eredmény az idei első negyedévhez képest és 579 millió frankot ért el.

A UBS privátbankári üzletágánál nettó 10,7 milliárd frankkal növekedett a kezelt vagyon, de különböző egyszeri tételek, részben pénzügyi büntetések miatt az előző negyedévhez viszonyítva 43 százalékkal, 355 millió frankra csökkent az üzemi eredmény.

A bank negyedéves jelentésében szerepelt, hogy kiegyezett német felügyeleti hatóságokkal, amelyek azt vizsgálták, hogy a svájci bank milyen szerepet játszott német állampolgárok adóelkerülési ügyeiben. A UBS megközelítőleg 300 millió eurót fizet a német hatóságoknak az egyezség keretében.