Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az RBI azt közölte, hogy a június végével záródott három hónapban a negyedéves nettó nyeresége 357 millió euró lett, csak 3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, annak ellenére, hogy a második negyedéves adatban egyszeri tételként szerepel az a 121 millió euró is veszteségként, amelyet a lengyelországi leánybank eladása jelenthet. A varsói leánybankot a francia BNP Paribas pénzintézetnek adhatják el, a tranzakció a negyedik negyedévben zárulhat le.

A negyedéves profit így jóval felülmúlta a szakértők által várt 264 millió eurót.

Az első fél év nettó profitja 756 millió euró volt, amely 29 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában elértnél.

A pénzintézet nettó kamatbevétele 1663 millió euróra emelkedett az idei első fél évben a tavalyi év első hat hónapjában elért 1593 millió euró után.

A részvényarányos eredmény 2,21 euró volt az első hat hónapban a tavalyi első fél évben elért 1,79 euró után. A második negyedév részvényarányos eredménye 1,04 euró volt, míg az első negyedévi 1,17 euró.

A nem teljesítő hitelráta (NPL) 4,8 százalékra zsugorodott június végére a március végi 5,4 százalék és a december végi 5,7 százalék után.

A kereskedelmi bank Tier 1 tőkemegfelelési mutatója 12,8 százalékon stagnált az előző negyedév azonos eredménye és a tavalyi utolsó negyedévre jelentett 12,7 százalék után.

Az RBI a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb bankcsoportja, a térség 14 országában van jelen, és mintegy 17 millió ügyfelet szolgál ki közel 2500 fiókon és képviseleten keresztül. A térségben 1986-ban Magyarországon nyitotta meg első leánybankját.

A Global Finance által szervezett "A világ legjobb bankjai 2018" megmérettetésen a Raiffeisen Bank International (RBI) kapta a Legjobb bank Közép- és Kelet-Európában díjat. A pénzügyi magazin tizenkettedik alkalommal ítélte oda ezt a díjat az RBI-nak az elmúlt 15 évben.

Az RBI részvénye 0,23 százalékos csökkenéssel, 26,33 eurón zárt a bécsi értéktőzsdén pénteken.

A kép forrása: Shutterstock.