Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány nem készít elő mentőcsomagot. Megalapozatlanok az ilyen típusú találgatások - szögezte le a pénzügyminisztérium. A Die Zeit című német hetilap szerdán azt írta, hogy a kormány és az illetékes hatóságok mentőprogramot készítenek elő arra az esetre, ha a Deutsche Bank vészhelyzetbe kerülne, mert nem tudja előteremteni a szükséges pénzt jogi problémáinak rendezésére.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szeptember közepén indítványozta, hogy 14 milliárd dollárra (12,5 milliárd euró) büntessék meg a Deutsche Bankot, mert a jelzáloghitel-válság előtt fedezet nélküli kötvényeket forgalmazott az Egyesült Államokban.

Kedden Angela Merkel német kancellárnál is rákérdeztek újságírók, az állam valóban kisegíti-e a Deutsche Bankot azért, hogy teljesíteni tudja az amerikai követeléseket. Merkel kitérő választ adott. "Természetesen azt reméljük, még ha vannak is átmeneti nehézségek, végül pozitívan alakulnak a dolgok" - fogalmazott a kancellár.

John Cryan, a Deutsche Bank vezére kijelentette a Bild című német lapban szerdán megjelent interjúban: a nagybank nem fog sem állami mentőövet kérni, sem tőkét emelni az amerikai követelések miatt. A vezérigazgató kijelentette: nem igazak azok a hírek, miszerint tárgyalt volna Merkel kancellárral a Deutsche Bank megmentéséről. "Nem kértem támogatást a kancellártól" - mondta. Szavai szerint a Deutsche Bank bőven el van látva szabad likviditással.

A bankvezér elmondta: a tervek szerint halad a bank átalakítása, áramvonalasítása, amelynek keretében többek között megszüntetnek 9 ezer álláshelyet, és értékesítik egyik leányvállalatukat, a Postbankot.

A Deutsche Bank szerdán bejelentette, eladja londoni székhelyű életbiztosítóját, az Abby Life Ltd-t. A vevő a brit Phoenix csoport, amely átszámítva 1,09 milliárd eurót fizet a német bank leányvállalatáért.