Azt ugyan túlzás lenne állítani, hogy a pénzügyi válság meg sem történt volna, ha a vezetők között több nő lett volna, azonban az igazgatósági tanácsok jobban működnének, ha nagyobb lenne bennük a nők részvétele - fogalmaz a testület.

A pénzügyi válság rávilágított, hogy nagyfokú javulásra van szükség a pénzügyi ágazat irányításában, és a vezetőség diverzifikálása az egyik lehetőség a veszélyes csoportos döntések visszaszorítására - idézte a Bloomberg John McFallt, a bizottság elnökét.

A felelősség a pénzügyi szektoré, hogy bizonyítsa elkötelezettségét a nők vezetői szinteken való jelenlétének erősítéséért - fogalmazott McFall a Bloomberg beszámolója szerint.

A törvényhozók szerint csalódást keltő, hogy a londoni City - a brit pénzügyi élet központjának társaságai nem tudtak rugalmasabbak lenni a vezetők munkarendjének tekintetében, és hogy nem voltak sikeresebbek a fizetési egyenlőtlenség ellen folytatott harcban.

A jelentés szerint várhatóan egyre nagyobb nyomás nehezedik majd a cégekre a női kvóta bevezetése érdekében, hacsak nem tesznek maguk lépéseket a női jelenlét fokozására.

Míg azt nem lehet tudni, vajon mérsékelte volna-e a pénzügyi krízis hatásait, ha több női vezető lett volna hivatalban; a tisztesség érvei, a társaságirányítás javításának igénye, a nagyobb versengés és a tehetségek jobb megbecsülésének ideája egyértelműen a nemi kiegyenlítettség növelésének irányába mutatnak - áll a jelentésben.

Egy, a bizottság előtti korábbi meghallgatásán Charles Goodhart, a Bank of England korábbi monetáris tanácstagja úgy fogalmazott: hosszú távon az alfa hímek szerepének mérséklése egy jóval óvatosabb tendencia kialakulásához igencsak kívánatosnak tűnik.

QP | Quality Placement