A tilalom értelmében nem szabad tartani másokat zavaró bulikat, összejöveteleket, különös tekintettel a "party házakra", amelyek nyílt, jellemzően a közösségi médiában hirdetett bulikat jelentik. Ezek jellemzően olyan rendezvények, amelyek kiváltják a szomszédok dühét és panaszáradatát.

Ilyenkor a cég elvileg fel is függesztheti a problémás vendégek fiókjait. Saját állításuk szerint 2021-ben 6600 ilyen lépésre volt szükség. Mindenki döntse el, hogy a 150 milliós felhasználó létszámhoz képest ez sok, vagy sem. Persze azt nem tudni, hogy a panaszok száma alacsony, vagy a cég túl megengedő.

Az AirBnb egyébként akkor kezdett komolyabban foglalkozni ezekkel a "party házakkal", amikor 2019-ben 5 ember meghalt egy halloweeni bulin Kaliforniában. Azon több mint 100 ember vett részt.

2020-ban ráadásul a cég úgy módosította az ingatlankeresőjét, hogy nehezebb legyen konkrétan a bulikra és az erre alkalmas ingatlanokra keresni - olvasható a portálon.

Vége a 16 fős korlátnak

A bulitilalom véglegesítése mellett a cég feloldja a szintén 2020-ban bevezetett 16 fős foglaltsági korlátot is. Ennek oka, hogy rengeteg olyan ingatlan van, amely kényelmesen befogadhat több mint 16 embert. Korábban a járvány miatt volt szükség a tiltásra.