Fóliagyártó üzemet épít Debrecenben a Semcorp csoport. Az erről szóló közleményben a cég közölte, hogy a cégcsoport 183 millió eurós befektetéssel építi majd fel a létesítményt, mely a tervei szerint 2023 első negyedévében már megkezdheti a gyártást. A beruházással több mint 400 helyi munkahelyet hoznak létre termelési, mérnöki és adminisztratív területeken.

Az önkormányzat és a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. határidőre teljesítette mindazon feladatokat (a telek megfelelő kialakítása, ideiglenes közműkapcsolatok kiépítése, lőszermentesítés stb.), amelyek a végleges adásvételi szerződés aláírásának előfeltételei voltak. A cégcsoport képviselője így most szignózta, hogy a debreceni déli ipari parkban 19 hektáron építik fel a 97 ezer négyzetméter alapterőletű üzemet.

A Semcorp, hivatalos nevén Yunnan Energy New Material Co. Ltd., jelenleg a legnagyobb LiBSF szállító a világon. Ügyfelei között olyan globális piacvezető lítium-ion akkumulátor ellátók szerepelnek, mint az LG, a Panasonic, és a Samsung. A Semcorp jelenleg öt kínai telephellyel rendelkezik, a debreceni lesz az első Kínán kívüli gyártóhelye. A debreceni gyár várhatóan 400 millió négyzetméterrel bővíti majd a cégcsoport meglévő 3,3 milliárd négyzetméter szeparátor fólia gyártási kapacitását.