Az új bolt a fenntarthatóság növelése mellett a vásárlók számára is megkönnyíti majd a csökkentést, az újrafelhasználást és az újrahasznosítást, és számos műanyagcsökkentő kezdeményezést is kipróbálnak - írja a Retail Gazette.

Ha a projekt sikerrel jár, ezeket az elemeket aztán országszerte más üzletekben is bevezethetik.

Az új üzlet a következő funkciókat tartalmazza:

  • Egy "nehezen újrahasznosítható" egység - az üzlet bejáratánál található, ahol a vásárlók a helyi hatóságok által nem gyűjtött tárgyakat is leadhatják újrahasznosító gyűjtőbe. Az Aldi lesz az első kiskereskedő az Egyesült Királyságban, amely kipróbálja a kávékapszulák és gyógyszercsomagolások újrahasznosítási pontját, valamint elfogadja az elemeket, a puha műanyagokat és a kozmetikai csomagolásokat is.
  • Mogyoró és kávé utántöltő rögzítő - csomagolásmentes termékeket értékesítő kísérleti projekt, amely segít a vásárlóknak fenntarthatóbb módon és még alacsonyabb áron vásárolni. A vásárlók saját tárolóedényeiket vagy ingyenes, FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírzacskókat használhatnak.
  • Fenntartható építőanyagok - a faanyagszálas szigeteléstől, a cementet helyettesítő betontól, az újrahasznosított világítóoszlopoktól és az alacsony hőmérsékletű aszfaltburkolattól a részleges zöldtetőig számos változtatás történt a hagyományos áruháztervezésben az életciklus-alapú szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és az ökológiai hitelesség javítása érdekében.
  • Energiatakarékossági kezdeményezések - az áruház napelemekkel rendelkezik és hűtőajtókat használ az energiafogyasztás csökkentése érdekében, míg az épületszerkezet újratervezése szintén hozzájárult az általános energiaigény 57 százalékos csökkentéséhez egy normál áruházhoz képest.

„Az áruházban végrehajtott változtatások közül sok - legyen szó akár az energiatakarékossági kezdeményezésekről, akár a legújabb csomagolásmentes kísérletről - lehetővé teszi számunkra, hogy még több pénzt tegyünk vissza vásárlóink zsebébe” – mondta Giles Hurley, az Aldi UK and Ireland vezérigazgatója.