Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Figyelmeztető sztrájkot hirdetett a német Verdi szakszervezet az Amazon-dolgozók számára a vállalat hét fontos németországi telephelyén. 

Az Augsburg melletti Grabenben, Lipcsében, Wernében, Rheinbergben, Koblenzben és két Bad Hersfeldi telephelyen ezért már hétfőn nem vették fel a munkát az éjszakai műszakban dolgozók, Koblenzben ráadásul már csütörtök óta áll a munka - jelentette be a szakszervezet.

A Verdi célja, hogy megzavarja a világ legnagyobb online kiskereskedőjének karácsonyi üzletmenetét, és reagáljon Rocco Bräuniger nyilatkozatára.

A németországi Amazon új vezetője ugyanis elődjéhez hasonlóan nem akar kollektív szerződést kötni a munkavállalóival. A Verdi egyébként már közel 10 éve folytat bérháborút a kereskedővel, mindeddig eredménytelenül.

Legutóbb nyáron sztrájkoltak a németországi Amazon-dolgozók, akkor sikerült óránként 12 euróra felemelni a bérüket, de ez még mindig jelentősen elmarad a kollektív szerződéssel dolgozók fizetésétől. 

Jeff Bezost, az Amazon alapítóját és egyben a világ egyik leggazdagabb emberét gyakran éri kritika, amiért a vállalat raktári dolgozói nagyon szabályozott és megfigyelt keretek között dolgoznak kifejezetten alacsony fizetésért.