Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hatvan évvel Alan Shepard történelmi űrutazása után a világűrt megjárt első amerikai űrhajós legidősebb lánya, Laura Shepard Churchley is részt vett a Blue Origin űrutazásán - írja az MTI.

Az űrturisztikai vállalat harmadik turistaűrhajója hat utassal a fedélzetén emelkedett a magasba. Laura Shepard Churchley a tulajdonos vendégeként vehet részt az űrutazáson, akárcsak Michael Strahan televíziós műsorvezető, a Good Morning America egyik házigazdája, az amerikai futball egyik hajdani csillaga. Rajtuk kívül négy fizető utas volt: Dylan Taylor és Evan Dick üzletember, valamint egy apa és fia páros, Lane és Cameron Bess.

Nem közölték, mennyit fizettek a túráért.

Az apjáról elnevezett New Shepard űrhajó utasaként Laura Shepard Churchley öt perccel kevesebbet töltött az űrben, mint édesapja, aki a második emberként és az első amerikaiként járt az űrben 1961. május 5-én, 23 nappal a szovjet Jurij Gagarin történelmi űrutazása után. Alan Shepard 1971-ben ötödikként a világon és a legidősebbként eljutott a Holdra is egy Apollo-űrhajó fedélzetén.