Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Leépítésekre készülhet az Amazon is, amerikai sajtóinformációk szerint az intézkedés az online kereskedelemmel foglalkozó cég az irodai személyzetének mintegy 3 százalékát, azaz tízezer embert érinthet – írja a BBC. Médiaértesülések szerint ugyanakkor a létszámcsökkentés mértékével kapcsolatban még a cég vezetőségén belül sem született végső döntés.

Az Amazon november elején már munkaerő-felvételi stopot hirdetett a bizonytalan gazdasági környezetre hivatkozva. Raktárbővítési projekteket fagyasztottak be, valamint megkezdték bizonyos üzleti tevékenységeik felszámolását.
A múlt héten a vállalat arról számolt be, hogy a továbbiakban a költségcsökkentés lesz az elsődleges szempontjuk.

Az Amazon az online eladások terén az elmúlt időszakban lassulással szembesült a pandémia alatti fellendülés után. A harmadik negyedévben 15 százalékkal nőtt az összebevételük éves bázison, 127,1 milliárd dollárra (több mint 49 ezermilliárd forintra). A megnövekedett kiadások pedig jobban megnyesték a vállalat nettó nyereségét, mint egy évvel korábban: 2,9 milliárd dollár lett a 2021 harmadik negyedévében elkönyvelt 3,2 milliárd dollár után.

Az Amazon egyre népesebb táborhoz csatlakozhat, ha bejelenti a létszámcsökkentést: a Meta mellett a Twitter is így döntött, de a Disney is hasonló lépést fontolgat. Az amerikai székhelyű techcégek idén eddig összesen 28 ezer munkavállalótól váltak meg a Challenger, Gray & Christmas jelentése alapján.