Az Auchan Retail Polska és a BP olajmulti stratégiai együttműködésbe kezdett Lengyelországban, amelynek keretében a francia központú áruházlánc Easy Auchan név alatt a BP kútjainál helyez üzembe boltokat - adta hírül a Business Insider Polska. A BP-nek ez már a harmadik próbálkozása, először a Carrefourral, majd a Piotr és Pawellel kísérletezett.

Az Auchan ezzel a lépéssel voltaképpen bővíti többcsatornás értékesítési rendszerét - derült ki Gerard Gallet, az Auchan Polska általános igazgatója szavaiból. A hiper- és szupermarketek mellett működik a Moje Auchan hálózat, ami a lakótelepi kis boltok rendszerét fedi, valamint az Auchan Direct, amely a cég elektronikus kereskedelmi ága.

Az Easy Auchan boltjaiban a cégvezetés ígérete szerint több mint 1900-féle termék lesz kapható, élelmiszerek, beleértve ebbe a bio- és vegántermékeket is, további háztartási vegyi anyagok, tisztítószerek és más áruk. Az ajánlatban 320 saját márkás termék is szerepel majd. Az első Easy Auchan-boltot  a napokban nyitják meg Varsóban, decemberben még kettő csatlakozhat ehhez, ugyancsak a fővárosban.

Magyarországon is ismert ez a modell, a Spar az OMV-val és a Lukoillal működik együtt, két olajcég kútjain lévő boltokba szállít. A Tescónak pedig a Shell a partnere. A Mol pedig Fresh Cornernek keresztelte el a kutakon lévő boltokat, amelyek kávézóként működnek.