Nemzetközi hálózata megerősítését célzó stratégiájának keretében Sydney-ben az Intesa Sanpaolo korábbi képviseleti irodáját operatív bankfiókká alakítja át, erősítve jelenlétét az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Az illetékes hatóságok a napokban adták meg az engedélyt a sydney-i bankfiók számára, amely a várakozások szerint 2021 első negyedévében kezdi meg teljes körű működését.

Az Intesa Sanpaolo Mauro Micillo vezetése alatt működő IMI vállalati és befektetési banki divíziója ezzel tovább erősítette nemzetközi hálózatát, amelyet jelenleg a világ 25 országában működő 4 központi fiók, 11 operatív fiók, 9 képviseleti iroda és 4 vállalati bank alkot. Magyarországon a CIB Bank révén van jelen az olasz pénzügyi csoport.

A sydney-i fiók Kevin Salerno irányításával a sanghaji, szingapúri és tokiói fiókokat támogatja, az - Alessandro Vitale vezetésével működő - hongkongi központ felügyelete alatt, amely az ázsiai és csendes-óceáni térségben (APAC) koordinálja a bank tevékenységét, továbbá felügyeli a beijingi, Ho Si Minh-városi, dzsakartai, mumbai és szöuli képviseleti irodákat.