Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vietnami cégekkel tárgyalnak az Apple beszállító partnerei az Apple Watch és MacBook gyártásáról - írja az MTI a Nikkei Asia japán hírportálra hivatkozva. A kínai Luxshare Precision Industry és a tajvani Foxconn már meg is kezdte az Apple Watch próbaszériáinak gyártását Észak-Vietnamban.

Az Apple maga kérte fel a beszállítóit arra, hogy állítsanak fel MacBook-tesztgyártó sort Vietnamban. A tömeggyártás áthelyezése azonban részben a világjárványnak tulajdonítható fennakadások, részben pedig a notebook gépek gyártásához szükséges bonyolult ellátási lánc nehézkes kiépítése miatt lassan halad.

A vállalat már megkezdte az iPhone-gyártás áthelyezését Kínából más piacokra, többek között Indiába is, ahol az év elején beindult az iPhone 13 gyártása, és a későbbiekben megkezdődik az iPad táblagépek összeszerelése is.

India, a világ második legnagyobb okostelefon-piaca, valamint más országok, mint Mexikó vagy Vietnam egyre fontosabb szerepet játszanak az amerikai márkáknak beszállító cégek számára termelési telephelyeik "diverzifikálásában", azaz áthelyezésében Kínából más régiókba.

 

A Reuters megkereste az Apple-t, a Foxconnt és a Luxshare Precisiont, de nem reagáltak azonnal a portál kérdéseire.