A Rosenberger, az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban, jelenleg négyezer embernek ad munkát Magyarországon. A vállalat a megállapodás szerint a magyar kormány 3,7 milliárd forintos támogatásával egy 13,5 milliárd forintos beruházásba vág bele, amellyel 150 új munkahelyet hoz létre Nyírbátorban, Jászárokszálláson és Jászberényben.

A jászberényi fejlesztésnek köszönhetően azok a családok kapnak új munkalehetőséget, amelyek az Electrolux kapacitás leépítése miatt nehéz helyzetbe kerültek a térségben.

A Knaus Tabbert, Európa vezető lakókocsi- és lakóautó-gyártója évente több mint nyolcezer lakókocsit gyárt a Nógrád megyei Nagyorosziban, a mostani megállapodás alapján pedig 1,3 milliárd forintos fejlesztéssel növeli a kapacitását, valamint megkezdi az önjáró lakóautók gyártását is.

A beruházáshoz a kormány 500 millió forintos támogatást biztosít, amelyért cserébe a vállalat négyszáz magyar munkahely védelmére ad garanciát a koronavírus-járvány közepén - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A német tartományok közül Bajorország Magyarország első számú gazdasági partnere, onnan érkezik az országba a második legtöbb beruházás - olvasható a bejegyzésben.