Az LVMH alapítója – amelynek kínálatában többek között Louis Vuitton táskák, Moet & Chandon pezsgő és Christian Dior ruhák szerepelnek – 2023-ban látta, hogy vagyona felduzzad, mivel az európai luxuscégek részvényárfolyamai megugrottak.

A Bloomberg szerint Bernard Arnault kedden visszaadta a nyereség egy részét. Az LVMH részvényei 5 százalékkal estek Párizsban egy szélesebb körű csökkenés közepette, amely mintegy 30 milliárd dollárt törölt el az európai luxusszektorból.

A Bloomberg Billionaires Index szerint a francia milliárdos nettó vagyona még a visszaesés ellenére is 191,6 milliárd dollár. Idén eddig 29,5 milliárd dollárt tett hozzá.

A keddi hullámvölgy az LVMH részvényeinek hosszas ralija után következett be, amely így is 23 százalékkal emelkedett az év során.

A Morgan Stanley által szervezett párizsi luxuskonferencia résztvevői Edouard Aubin, a befektetési bank elemzője szerint az USA „viszonylag visszafogottabb” teljesítményét emelték ki. A Deutsche Bank AG elemzői egy jegyzetben úgy nyilatkoztak, arra számítanak, hogy a befektetők szelektívebbek lesznek az európai luxusipari részvények tekintetében, mivel az Egyesült Államokban a növekedés lassulása aggodalomra ad okot.