Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fizetési problémák merültek fel Magyarország egyik legnagyobb beruházásán, a dél-koreai Samsung gödi akkumulátorgyárának építkezésén – írja a 24.hu. A napokban a talajvízszennyezésre utaló mérési eredmények okoztak felzúdulást a gödi lakók körében, majd arról érkeztek hírek, hogy a nagyberuházáson bedolgozó magyar vállalkozások 2-3 hónapja hiába várnak a fizetségre.

A több forrásból származó értesülések szerint az egyik dél-koreai alvállalkozó csődközeli helyzetbe került, összesen mintegy háromillió euró kifizetésével maradt el a beszállítóinak. Pénz helyett szóbeli ajánlatot kaptak, amiből azt hámozták ki, hogy két lehetőségük van: vagy megkapják a követelésük 50 százalékát, vagy felszámolásba dől az adós cég.

A hitelezőknek most főhet a fejük, hogy elfogadják-e a szerintük zsarolással felérő ajánlatot, megelégszenek-e a félpénzzel vagy ragaszkodnak a leszerződött összeghez és ezzel vállalják a kockázatot, hogy ha bedől az adós cég, elveszítik az eddig elvégzett munka, illetve nyújtott szolgáltatás ellenértékét. Nem igazán értik, egyáltalán hogyan fordulhat elő nem fizetés Magyarország egyik legnagyobb, kiemelten kezelt, és rengeteg állami támogatással kistafírozott beruházásán.