Ezt a dátumot azért választottuk, mert számomra szentimentális. Ez az a nap, amikor az Amazon - pontosan 27 évvel ezelőtt alapult - mondta Bezos a cég éves részvényesi gyűlésén.

Az Amazonnal a világ egyik leggazdagabb emberévé vált cégalapító idén februárban jelentette be, hogy lemond a cég vezérigazgatói posztjáról, és már csak az Amazon elnöki tanácsát szeretné vezetni. Több időt szánna eztán a Washington Postra és a Blue Origin nevű űrhajózási cégének a menedzselésére.

Jassy 1997 óta dolgozik az Amazonnál, eleinte - sok más Harvardon végzett MBA-ssal együtt - marketing menedzser területen villogott. 2003-ban állt elő Jeff Bezos a felhő alapú platform ötletével, ami Amazon Web Services (AWS) néven 2006-ban indult el - Jassy aktív részvételével. Tíz évvel később a menedzsert a Financial Times az év emberének választotta, nem sokkal később alelnökből az AWS vezérigazgatójává léptették elő. Amikor Brezos visszavonulásának híre kélt, Jassy egyből a lehetséges utódként jelent meg a hírekben.

Mellette egyetlen másik esélyes volt: Jeff Wilke, az Amazon volt lakossági üzletág-igazgatója.