Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A tiszta hidrogén nagyszerű példája egy nagyon ígéretes technológiának, amelynek nagy haszna van a zöldátmenetben" - mondta a Microsoft és a Breakthrough Energy alapítója kedden, amikor az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának (US DOE) hidrogén-csúcstalálkozóján beszélt. A hidrogén és a tiszta üzemanyagok iránti elköteleződését kifejezve Gates kifejtette, hogy bár a tiszta üzemanyag nagyon ígéretes, az árnak megfelelőnek kell lennie, nemcsak az USA, hanem az egész világ számára.

"A Breakthrough Energy néhány hete jelentett be partnerséget az amerikai DOE-vel, hogy felgyorsítsa e technológiák [tiszta technológiák] megértését és csökkentse ezek magas költségét. Együtt négy különböző területen fogunk részt venni projektekben: hidrogén, fenntartható repülőgép-üzemanyag, közvetlen levegő-leválasztás és hosszú távú energiatárolás" - mondta el Bill Gates, amikor bejelentette, hogy összesen 1,5 milliárd dolláros támogatást ad a zöldenergiás fejlesztésekre.

"A vegyes finanszírozás révén megtaláljuk a módját annak, hogy csökkentsük e termékek költségeit, és célunk, hogy a következő három évben 0,5 milliárd dollárt mozgósítsunk itt az Egyesült Államokban ezekre a projektekre" - tette hozzá Gates a h2-view.com zöldenergiás portál szerint.

"Az ehhez a munkához szükséges források jelentős része a kétpárti infrastrukturális beruházási és foglalkoztatási törvényből származna, amennyiben az törvényi erőre emelkedik" - magyarázta a Joe Biden által javasolt 1900 milliárd dolláros infrastrukturális reformra utalva. Gates kétségtelenül szeretné felgyorsítani a tiszta jövőt, és üdvözölte, hogy a Biden-kormány már felismerte, hogy a zöldítés egyik hatalmas akadálya a költségek.

"A Biden-kormányzat egyértelműen felismerte, hogy a kibocsátás csökkentésének egyik hatalmas akadálya az, hogy a mai tiszta megközelítések sokkal többe kerülnek, mint a régi módon" - mondta Gates.

A program célját vázolva Gates így folytatta: "A cél egyszerűen az, hogy felgyorsítsuk ezeknek a technológiáknak a megértését, és csökkentsük ezeket a magas költségeket".

A hidrogén költségeinek csökkentése már most is prioritás a DOE számára. Júniusban a minisztérium közölte, hogy ebben az évtizedben 80 százalékkal, 1 dollárra szeretné csökkenteni a zöld üzemanyagok költségét.

Nemcsak az Egyesült Államok, de az Európai Unió is törekszik arra, hogy helyzetbe hozza a zöldhidrogént, amely már az új klímacsomagban is fontos szerepet kapott.