Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A volt feleségnek átutalt részvénycsomagok ugyanakkor azt eredményezik, hogy már nem Bill Gates a világ negyedik leggazdagabb embere.

Az amerikai Forbes szerint a Microsoft-alapító vagyona tegnap 129,6 milliárd dollárral kevesebb volt, mint Mark Zuckerberg Facebook-vezéré. A két milliárdos helyet cserélt, Gates tegnap az ötödik helyen landolt - számolt be a Forbes.hu.

A Bill Gates vagyonát kezelő Cascade Investment közel 2,4 milliárd dollár értékű részvényt utalt át Melinda Gatesnek a SEC-bejelentések szerint. Májusban, néhány nappal azután, hogy a pár bejelentette a válást, Gates 3,2 milliárd dollár értékű részvényt utalt át exének.

Melinda Gates összesen 3,3 millió darab Autonation-részvényt (ezek értéke 392 millió dollár) kapott, a floridai autókereskedésnek így a 8,8 százalékát birtokolja. A Cascade Investment további 2,8 millió darab Deere & Co (mezőgazdasági gépgyártó cég) részvényt ruházott rá egymilliárd dollár értékben, valamint a kanadai vasúttársaság részvénycsomagjából is jutott neki, ez egymilliárd dollárt ér.

Egyelőre nem ismert, hogy végül mennyi jár a vagyonból Melinda Gatesnek. Elképzelhető, hogy további részesedéseket kap magánvállalatokból vagy ingatlanokból, ezek esetében nem szükséges az átruházás nyilvános közzététele - írta a portál.