Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Wizz Air az AIRportal.hu megkeresésére megerősítette a hírt, eszerint a Bariból Krakkóba tartó járat névtelen bombafenyegetést kapott, a bejelentést követően a repülőgép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást.

A HA-LGA lajstromjelű Airbus A321neo típusú repülőgép a Balaton észak-nyugati részénél fordult Budapest irányába, majd megkezdte a süllyedést - írta a repülős portál.

A Budapest Airport az MTI érdeklődésére annyit közölt az "eseménnyel" kapcsolatban: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér jelenleg egy futópályával üzemel, a 2-es futópályát az "esemény" miatt lezárták.

A pályazár a járatok indulását és érkezését nem érinti, a repülőtér zavartalanul üzemel. Az eseményben érintett járat és a repülőtér minden utasa biztonságban van - közölte a Budapest Airport.

Frissítés: Hamis volt a bombafenyegetés, a légitársaság Budapestről 22.30-kor induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még szerdán továbbutaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre - közölte a Wizz Air szerda este. Az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzéseket, és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó.

 

Rájár a rúd a légitársaságra

A Wizz Air július 18-án az Egyesült Királyságot sújtó extrém időjárási viszonyok miatt összesen öt magyar érintettségű járatát volt kénytelen törölni - közölte szerdán a fapados légitársaság. Korábban a Telex számolt be arról, hogy két tucat magyar a londoni Luton repülőtéren rekedt.A törlések után megkezdték a Londonban rekedtek számára a szállás szervezését, vagy utólag megtérítik nekik a szállásköltséget. "Ezen felül utasaiknak többféle lehetőséget is felkínáltunk, beleértve az alternatív járatainkra való átfoglalást, a jegyár teljes visszatérítését, vagy annak 120 százalékos jóváírását az utas számláján" - közölte a Wizz Air.