Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kanadai székhelyű Medicago vállalat és a GlaxoSmithKline (GSK) indítja el a 3. fázisú vizsgálatot a York és Scarborough Teaching Hospitalsban csütörtöktől az Egyesült Királyságban - számolt be a hírről az ITV.

Ez az első olyan vizsgálat, amelyben növényi eredetű Covid-19 vakcinajelöltet tesztelnek. Ennek különlegessége, hogy a kívánt géneknek az adott betegség antigénfehérjét kódoló génjeit különböző módszerekkel integrálják a növényi szövetek genomjába. Az Agrobacterium-mediált géntranszfer és a genetikailag módosított növényi víruson keresztül történő transzformáció a hatékony vakcinák előállítására használt általános módszer már, így készülnek a HPV-oltások is. Nem is maga a vírus, csak egy ahhoz hasonlító váz kerül be a szervezetbe, így nincs esélye a fertőzésnek. A készítményt aztán a termőtalajra szórt anyagok segítségével dohánynövények termelhetik. (Magáról a technológiáról ebben a cikkben írtunk részletesen.)

A vizsgálatba 1500 önkéntest toboroznak az Egyesült Királyságon belül, 18 és 39 év közötti egészséges felnőtteket ösztönözve a vizsgálatban való részvételre. A résztvevők két adag kísérleti vakcinát és két adag placebót kapnak.

Az Oxford/AstraZeneca, az Imperial College London, a Novavax, a Janssen és a Valneva tanulmányai mellett, amelyek jelenleg a kutatás különböző szakaszaiban vannak, ez a hatodik NIHR által támogatott vakcinavizsgálat, amelyet az Egyesült Királyságban végeznek.t.

"Bár több engedélyezett Covid-19 vakcina is rendelkezésre áll, a kutatás jelenleg is folyik, hogy több lehetőséget biztosítson, mivel minden vakcina másképp működhet a betegség elleni védelem biztosításában. Az általunk kipróbált vakcina nagyon izgalmas eredményeket mutatott az 1/2-es fázisú vizsgálatokban".

A Medicago vakcina vizsgálatát tizenegy Nemzeti Egészségügyi Kutatóintézet (NIHR), valamint három skóciai és walesi helyszín fogja lefolytatni, emellett több másik intézet az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában és Latin-Amerikában is. A vizsgálatba világszerte legfeljebb 30 000 önkéntes jelentkezését várják.