Tizenhárom év után véget ér Britney Spears gondnoksága - írja a SkyNews. Még 2008-ban döntöttek arról, hogy önállóan nem cselekvőképes: ekkor Spears napokon belül kétszer is bekerült az elvonóra, majd leborotválta a fejét egy Los Angeles-i szalonban. A sztár később elveszítetett két fia felügyeleti jogát. 

Egy bírói döntés értelmében az apja, Jamie Spears és egy ügyvéd vette át a sztár személyes és üzleti ügyeinek irányítását. Britney Spears júniusban beszélt először nyilvánosan a bíróság előtt, amelyben a bonyolult jogi megállapodást visszaélésnek nevezte, és elítélte apját, Jamie Spearst és másokat, akik a gondnokságban részt vettek.

Most a bírónő úgy döntött, hogy teljesen megszünteti - ezt a döntést pénteken a bíróságon kívül éljenzés és ünneplés fogadta, ahogy a rajongók értesültek róla. A 30 perces tanúvallomást követően a bírónő két kikötést tett - pontosítva, hogy az ideiglenes gondnokként szolgáló könyvelőnek bizonyos jogköröket meg kell tartania -, de végül azt mondta, hogy a jogi megállapodásról szóló döntés "a mai nappal... ezzel megszűnt".

Ez azt jelenti, hogy a 39 éves Spears mostantól beleszólhat becslések szerint 60 millió dolláros (19,24 milliárd forintos) vagyonának kezelésébe, és 2008 óta először végre szabadon hozhat saját orvosi és személyes döntéseket.

Minden fél egyetértett a gondnokság megszűnésével, beleértve a sztár édesapját és édesanyját, Lynne-t is, akik gyakorlatilag csatlakoztak a meghallgatáshoz. A gyámságot pedig pszichiátriai vizsgálat nélkül szüntették meg, amit Spears korábban világossá tett, hogy ellenez.