Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Aldi évtizedekkel ezelőtt két részre, az Aldi Nord és Aldi Süd áruházláncokra  szakadt, és szakmai körökben úgy tudták, hogy nincsenek éppen jó viszonyban. Éppen ezért váratlan hír, hogy egyesítik online-kereskedelmi tevékenységüket Németországban - írja retaildetail.de hírportál. A tervek szerint a közeljövőben megkezdik az élelmiszerek online értékesítését is.

Ennek megfelelően a két vállalat közösen alapította meg erre a tevékenységükre a Verwaltungs GmbH-t, amely Düsseldorfban ütötte fel főhadiszállását - vette át Lebensmittel Zeitung hírét a kiskereskedelmi hírportál.

A közös cégben a két Aldi egyenlő aranyban vesz részt. A vállalat vezetésére kívülről hoztak menedzsereket. A cél az, hogy közös webshopot hozzanak létre regionális különbségek nélkül. A diszkontláncok eddig csak nem élelmiszertermékeket értékesítettek a virtuális térben hazai piacukon. A jövőben elérhetővé teszik az élelmiszereket is az interneten.

Az Aldi Süd viszonylag kiterjedt tapasztalatokat szerzett az e-kereskedelemben. Az Egyesült Királyságban a házhoz szálltást biztosító Deliveroo, az Egyesült Államokban az Instacart vállalattal működtet ilyen site-ot. Ezeket viszonylag kis befektetéssel létre tudta hozni.