A koronavírus-járvány nem csak az ellátási láncoknak jelentett megpróbáltatást a kiskereskedelemben, de komoly problémákat okozott a dolgozóknak is.

10-ből 3-an elhagynák a kiskereskedelmet

Egy új kutatás szerint a brit kiskereskedelmi alkalmazottak 26 százaléka fontolgatja, hogy otthagyja a munkahelyét és az egész iparágat a járvány berobbanása óta, azaz az elmúlt évben elszenvedett túlzott stressz miatt - olvasható a Retail Gazette cikkében

Ez azt jelenti, hogy a kiskereskedelemben dolgozók körében kétszer annyian vannak a távozás fontolgatók, mint más szektorokban. A 2021 Stress and Mental Health című felmérésből az is kiderült, hogy a munkavállalók mindössze 13 százaléka állt közel ahhoz, hogy felmondjon az egészségügy, az oktatás, a szállítás, a logisztika és a pénzügyek területén. A kiskereskedelemben dolgozók közül azonban 5 százalék már felmondott és elhagyta az iparágat a munkahelyi stressz miatt.

Év végével fokozódik a stressz

Ötből három kiskereskedelmi dolgozó tapasztalt túlzott munkahelyi stresszt az elmúlt évben, és legalább 28 százalékuk érezte azt, hogy munkaadója nem adja meg a szükséges támogatást.

A járványhelyzet fokozódásával és a karácsonyi időszak közeledtével pedig még nagyobb nyomás kerül a kiskereskedelemre, a munkaerőhiány pedig még több aggodalomra adhat okot a szektorban.