A Lidl bejelentette, hogy megnyitotta 900. áruházát az Egyesült Királyságban - adta hírül a Retail Gazette. A Liverpool belvárosában épült Lidl-ben, amelybe január 20-án térhetnek be először a vásárlók, 40 ember fog dolgozni. A német diszkontlánc további öt bolt nyitását tervezi januárban, a hat új egység összesen 250 munkahelyet teremt. Az öt áruházból kettő Londonban nyílik.

Az új liverpooli Lidl-áruházban 10,10 fontos (4300 forint) órabérérre számíthatnak a beosztottak március 1-től, amikor érvénybe lép a cégnél a béremelés. Ez magasabb, mint a londoni kormány National Living Wage névre keresztelt bérajánlása.

A Lidl csak az elmúlt 12 hónapban ötven új áruházat adott át annak a fejlesztésnek a részeként, amelyben 2025-re 1100-ra akarják növelni boltjaik számát a szigetországban. A német vállalat a brit főváros és nagyvárosok felől halad a vidéki régiók felé. Az expanzióra összesen 1,3 milliárd fontot fordítanak 2022-ben.

Magyarországon is terjeszkedik a Lidl, decemberben Aszódon, Budapest XV. kerületében és Szegeden nyitott új üzletet, így már 190 boltból áll a hálózat. Bár a tervezett üzletnyitásokról nem beszél a boltlánc, csak akkor, ha már minden sínen van, a Napi.hu úgy tudja, idén is nyílnak újabb Lidl-üzletek.