Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az önkéntes karanténban élőknek és a járvány miatt leginkább veszélyben lévőknek szeretne segíteni a brit Aldi: most először lesz elérhető az online vásárlás, az érintettek előre összeállított aldis dobozokat rendelhetnek - írja a cég a weboldalán.

Beteszi a lábát az Aldi az online kereskedelembe

A szolgáltatás április 17-én indult, a csomagok 22 terméket tartalmaznak, többek között tésztát, rizst, konzervlevest, vécépapírt, fertőtlenítő szappant, tejcsokoládét, tésztaszószt, kávét és teát is. A csomagok ára 24,99 font lesz, azaz nagyjából 10 ezer forint, egy vásárló pedig csak egy dobozt rendelhet meg. A koronavírus-járvány miatt megjelenő csomagokkal először nyílik meg az online vásárlás lehetősége a brit Aldinál.

A boltlánc ezzel a lépéssel is az időseknek és a leginkább veszélyeztetetteknek szeretne segíteni: az idős vásárlók külön időpontot is kaptak a bevásárlásra, a vasárnapot kivéve minden nap 30 perccel korábban nyitnak az üzletek annak érdekében, hogy zavartalanul tudjanak vásárolni.

Telefonon is le lehet adni a rendelést

A The Grocer kiskereskedelmi és élelmiszerláncokkal foglalkozó szaklap pedig arról ír, hogy Nagy-Britanniában a Morrisons üzletek is az idősebbeknek segítenének új szolgáltatásukkal: 47 különféle termékből rendelhetnek telefonon a járványt az otthonukban átvészelők.

A termékeket - többek között tejet, tojást, vajat, tésztát, banánt, lisztet - az üzletlánc másnap kiszállítja, fizetni pedig a szállítónál lehet. A cég egy call centert hozott létre, hogy azok is le tudjanak adni rendelést távolról, akik ezt az interneten keresztül nem tudják megtenni.

Magyarországon is elindult a dobozos megoldás

A magyar Tesco és az Auchan is bevezette a dobozos megoldást, de nem csak időseknek: mindkét boltlánc előre összekészített csomagokat visz házhoz, olyan térségekben, településekre, ahová eddig nem lehetett rendelni.

A Tesco április 6-tól a Postával együttműködésben a megrendeléstől számított 3-5 napon belül szállítja az ország bármely részére a 10 ezer forintért kapható csomagokat, amelyekben összesen 23 darab tartós élelmiszer és háztartási termék található. Ezek a csomagok 1-2 fő részére az egy hétre szükséges alapvető élelmiszereket és háztartási cikkeket tartalmazzák.

Az Auchan háromféle előre összeállított csomagot szállít dobozolva. A közel 10 és 16 ezer forintos csomagokban alapvető élelmiszerek találhatóak, például liszt, étolaj, kávé, cukor, a drágább összeállításban van továbbá olívaolaj és ananászkonzerv is. Emellett van egy közel 15 ezer forintért megvehető tisztasági csomag, amelyben különböző tisztítószerek, vécépapír, zsebkendő van. Az Auchannál a csomagok árára még rájön a majdnem 1000 forintos szállítási díj.