Az Egyesült Királyság legnagyobb áruházláncai, a Tesco, a Sainsbury’s, az Aldi és a Lidl megerősítette, hogy boltjai zárva lesznek II. Erzsébet királynő temetésének napján, szeptember 19-én - adta hírül a Retail Gazette kiskereskedelmi szakportál. Ezzel csatlakoznak azokhoz a társaikhoz, köztük a John Lewishoz, a Waitrose-hoz, Primarkhoz, amelyek már korábban bejelentették ezt.

A Tesco és a Sainsbury’s egész napra bezárja nagyobb áruházait, ám kisebb boltjaikat és a benzinkutaknál lévő shopjaikat délután 5 órától kinyitják. A Tesco a temetés idején az online megrendeléseket sem tejesíti, azaz házhoz szállítási szolgáltatását is szünetelteti.

Mély tisztelet

Ki akarjuk fejezni legmélyebb együttérzésünket a királyi családdal és tisztelegni akarunk a királynő őfelsége emléke előtt - mondta Jason Tarry, a Tesco brit vállalatának vezérigazgatója.

Ezért szeptember 19-én lehetővé teszik a vállalat alkalmazottainak, hogy kifejezzék tiszteletüket a királynő előtt. Ezzel indokolják a nagy áruházak egész napos bezárását, illetve azt, hogy a kis boltok délután 5 óráig nem nyitnak ki.