Tovább terjeszkedik a Tesco: a boltlánc egy órán belüli kiszállítása ezentúl Londonban és Bristolban, a tesztjellegű szolgáltatás további 11 üzletben lesz elérhető a két városban a Retail Gazette kiskereskedelmi szaklap cikke szerint.

Terjeszkedik a Whoosh

A koronavírus-járvány alatt jelentősen megnőtt a kereslet a házhoz szállítás iránt az élelmiszerek esetében is, és egyre több cég jelent meg a gyors házhoz szállítást biztosító szolgáltatással. A versenybe a Tesco is beszállt: május végén indította el tesztfázisban a szolgáltatást, amely először a Wolverhampton városában található boltban volt elérhető a környéken élőknek.

Chris Poad, a Tesco online vezetője akkor azt mondta, azon dolgoznak, hogyan tud a Whoosh a munkatársak és a vásárlók számára is a lehető legjobban működni. A szolgáltatás a hét minden napján, reggel 7 óra és este 10 óra között érhető el. Egyelőre kevesebb termékből lehet választani, mint ami a boltban elérhető, de minimális kosárméret nincsen. A 15 font, azaz több mint hatezer forint alatti rendelések esetében az 5 fontos, azaz több mint kétezer forintos kiszállítási díjhoz még 2 font, azaz bő 800 forint jön hozzá

10 perc vagy fél óra?

Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója azt is hozzátette, hogy a teszt során nagyon érdekes adatokkal találkoztak, de még mindig a tanulási fázisban vannak a szolgáltatással, hiszen nem tudják pontosan, mire van szüksége a vásárlóknak: 10 perc, fél óra vagy egy órán belül szeretné megkapni a vásárlást? Murphy szerint a Tesco nagyon kíváncsi arra is, hogyan néz majd ki egy életképes gazdasági modell.

A Tesco már egy többszereplős piacra lépett be az órán belüli kiszállítással, Deliveroo két korábbi vezetőjének vállalkozása, a Dija például 10 perces időt tartva viszi ki a bevásárlást, a Gorillas Németországban és Hollandiában terjeszkedik, a Getir török startup szintén London bizonyos részein vállal 10 perc alatt házhoz szállítást. A Cajoo szolgáltatása pedig Párizsban ígér 15 perc alatti kiszállítást.