Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Allen Weisselberg bűnösnek mondta magát mind a 15 vádpontban, és beismerte, hogy elmulasztotta az adó befizetését 1,7 millió dollárnyi jövedelem után, amikor - könyvelője elől is eltitkolva - tudatosan a valósnál kevesebb jövedelmet tüntetett fel adóbevallásában. Az adózatlan jövedelmet többek között luxuscikkekre, manhattani ingatlanjának fenntartására, valamint unokái magániskolai tandíjára költötte.

A vádalku része, hogy befizet kétmillió dollár elmaradt adót kamatokkal és büntetéssel, és lemond a fellebbezés jogáról.

Az ügyben eljáró bíró közölte, hogy a Trump-vállalkozások (Trump Organization) elleni per után születik majd ítélet Weisselberg ellen, a vádalku keretében ez 5 hónap börtön lesz, majd 5 év próbaidővel szabadulhat. A bíró figyelmeztette a vádlottat, hogy ha a megállapodás egyetlen elemét is elmulasztja teljesíteni, akkor 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható rá.

A Trump Organization komoly bírságot kaphat

A vizsgálat 15 éven át folytatólagosan elkövetett adóvisszaélés gyanújával zajlik New Yorkban a cég ellen. Az eljárás keretében a múlt héten Donald Trumpot is meghallgatta a vizsgálatot vezető főügyész. A volt elnök alkotmányos jogaira hivatkozva megtagadta a válaszadást, és "politikailag motivált boszorkányüldözésnek" nevezte az eljárást.

A vádalku nyomán Allen Weisselberg szembekerült a Trump-vállalkozással, amelynek csaknem 40 éven át dolgozott, és amelynek komoly kárt okozhat az októberi bírósági tárgyaláson várható terhelő vallomásával. Ugyanakkor vallomása nem irányul majd a Trump család egyetlen tagja ellen sem - áll a CNN amerikai hírtelevízió beszámolójában.

Amennyiben a Trump-vállalkozások ellen hozott perben elmarasztaló ítélet születik, akkor az ingatlancsoportnak komoly pénzbüntetéssel kell számolnia, az elmaradt adó, kamatok és bírságok formájában, de börtönbüntetés egyetlen emberre sem vár - írja az MTI.