Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál információi szerint Úgy tudjuk, hogy a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft. a meglévő létesítményei mellett nemrég egy újabb kéthektáros területet vásárolt meg, amelyen hamarosan megkezdődhet az új, részben robotizált üzemcsarnok felépítése.

A bővítési munkálatok a tervek szerint jövőre kezdődnek és várhatóan 2022-ben fejeződnek be. A beruházás eredményeként az üzem jelenlegi, egyműszakos munkarenddel számolva 200 komplett villanybusz körüli éves gyártókapacitása mintegy ötszörösére, évente 1000 elektromos autóbuszra emelkedik, ezzel a BYD a legnagyobb gyártási volumennel rendelkező autóbuszgyártó lesz Magyarországon.

Ehhez jön még hozzá a szintén Komáromban gyártható évi akár 300 darab járóképes alváz, amelyek más buszgyártók, elsősorban a brit Alexander Dennis elektromos hajtású típusainak technikai alapjaként szolgálnak.

A bővítéssel a munkaerő létszáma is csaknem duplázódik, összesen mintegy 600 fő foglalkoztatása van kilátásban az üzemben. Magyar szempontból fontos előrelépés, hogy a jövőben a vázgyártás is már az első lépésektől kezdve Komáromban zajlik, így nő a járművek magyarországi hozzáadott értéke.