A Cadbury édességgyártó cég nyomatékosította, hogy szerinte a Kraft Food's ajánlata a cég megvételére teljes mértékben "inadekvát" és jelentősen alábecsüli a céget - cikkez a MarketWatch.

A vállalat teljesítménye november végéig a várakozásoknak megfelelően alakult - közölte a Cadbury, hozzátéve, hogy felfelé módosították a várakozásaikat a következő négy évre. Ezek szerint éves bevételük 5 és 7 százalék körül növekedhet minden egyes esztendőben, míg az árrés 16 és 18 százalék körül alakulhat 2013-ig. Emellett dupla számjegyű növekedésre számítanak a részvényenkénti osztalékok estében 2010-től.

A Kraft olcsón próbál hozzájutni a Cadbury-hez, hogy nagyobb növekedést tudjon felmutatni a vállalat - idézte Roger Carrt, a Cadbury elnökét a CNBC. Mint mondta, engedhetik meg a Kraftnak, hogy nevetséges áron "ellopja" a céget.

A Kraft ellenséges ajánlata jelenleg 718 penny részvényenként, azaz 10 milliárd font. A legtöbb elemző szerint a Kraftnak 820-850 pennyt kellene fizetnie részvényenként, míg jelenleg 787 penny az árfolyam.

Az amerikai központú Hershey és az olaszországi Ferrero közölte, hogy ajánlatot kíván tenni a Cadbury-re, míg az elemzők szerint a Nestle is figyelemmel követi az eseményeket. A Sunday Telegraph azt írta, hogy a Cadbury és a Hershey egy barátságos ajánlatról tárgyaltak.