Németország második legnagyobb kereskedelmi bankja hétfőn közölte, hogy adózott eredménye 294 millió eurót tett ki a szeptember végével záródott három hónapban, ami meghaladja az elemzők által várt 248 millió eurót.  A bank az előző negyedévben 271 millió euró, egy évvel ezelőtt pedig 218 millió euró nyereséget termelt - írta az MTI.

A rendszeres tevékenységből származó nyereség 448 millió euró volt, ami ugyancsak több az elemzők által várt 353 millió eurónál. A második negyedévben 298 millió, a tavalyi harmadikban pedig 346 millió euróra rúgott a pénzintézet működési eredménye.

A Commerzbank negyedéves bevétele 2,0 százalékkal, 2,183 milliárd euróra emelkedett.

A vártnál jobb működési eredményt a bank a nagyobb bevételeknek, a költségek csökkentésének és az alacsonyabb kockázatoknak tudja be.

A végleges harmadik negyedéves beszámolót november 7-én teszi közzé a Commerzbank.

A részben állami tulajdonú bank nyeresége évek óta alacsony. Az alacsony kamatok és a nem teljesítő hitelek szorításában a Commerzbank csak az alacsonyabb adóknak köszönhetően tudta szinten tartani nyereségét a második negyedévben. A költségek leszorítására a menedzsment létszámleépítést, valamint a bankfiókok számának csökkentését tervezi, emellett el akarja adni a nyereségesen működő lengyel leányvállalatában, a varsói tőzsdén jegyzett mBankban birtokolt 69,3 százalékos részesedését.