A cég csütörtökön azt közölte, hogy az augusztusi forgalma 7 százalékkal bővült helyi devizákban történt elszámolás alapján éves összevetésben. Szakértők jóval nagyobb, 13 százalékos augusztusi forgalombővülést vártak.

Júliusban 10 százalék volt a növekmény. A vártnál kisebb augusztusi forgalmat a H&M a szokásosnál melegebb időjárással indokolta, ami miatt augusztus második felében csökkent a vásárlók száma.

A vállalatnak 4105 üzlete volt július végén világszerte az egy évvel korábbi 3649 után. A cég korábban azt közölte, hogy idén mintegy 425 új üzletet nyit globálisan, a legtöbbet Kínában és az Egyesült Államokban.

A Zara után a világ második legnagyobb ágazati vállalatának az árfolyama 2,4 százalékos mínuszban állt a kereskedés délelőtti szakaszában a stockholmi értéktőzsdén.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!