A hagyományos csokoládégyártás során a kakaógyümölcsből csak a kakaóbabot hasznosítják, a többi részt kidobják - így a gyümölcs 70 százaléka a kukában végzi. A svájci cég állítása szerint az új eljárással a gyümölcs 100 százalékát dolgozza fel - írta a portál.
Az új csokifajta ízét a gyártó gyümölcsösebbnek ígéri. A korábban kidobott gyümölcshéjat, gyümölcshúst, gyümölcslét pedig a csoki mellett italok, smoothiek, desszertek és péksütemények magas minőségű összetevőjeként lehet hasznosítani.
A Callebaut a csokiipar legnagyobbjainak (Nestlé, Hershey, Unilever és Mondelezn szállít be. Az utóbbi cég még a héten piacra is dobja a WholeFruit eljárással készült csokoládéit a CaPao brand alatt az USA-ban - tudósított a brit napilap.
Legolvasottabb

Jeges zuhanyt kaptak a nyakukba a háborúról az orosz tévénézők

Így szúrhat ki minket a NAV a sok százezer adózó közül, érdemes tudni róla

Újabb megdöbbentő levél Szerbiában

Döntöttek Pintérék: megvan az új egészségügyért felelős államtitkár

Váratlanul rossz hír érkezett Németországból: elképesztő a drágulás és még nincs vége

A Mol is elengedi az orosz olajat, már belevágnak a leválásba

Újabb hírek érkeztek Putyin egészségi állapotáról
