Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nissan Motor Co. a jövő márciussal záródó folyó pénzügyi évben a többletköltségek miatt 645 milliárd jen (5,6 milliárd dollár) működési eredményt tervez elérni, szemben az eredetileg jelzett 685 milliárd jennel.

Az autógyár nem változtatott nyereség és bevételi előirányzatán: nyeresége eszerint 535 milliárd jen lesz, 19,4 százalékkal alacsonyabb mint az előző pénzügyi évben, míg bevétele 0,7 százalékkal magasabb, 11,8 ezer milliárd jen - írja az MTI. (Leépítés az Opelnél - megszólalt a cég.)

A pénzügyi év első felét a Nissan az előző évinél 17,0 százalékkal alacsonyabb, 281,83 milliárd jen működési eredménnyel zárta. Csoportszintű nettó nyeresége 2,1 százalékkal, 276,51 milliárd jenre csökkent 6,2 százalékkal magasabb, 5,65 ezer milliárd jen értékesítési árbevétel után.

Szaikava Hiroto, a Nissan vezérigazgatója közölte, hogy a minőségellenőrzési szabálytalanságok miatt leállított mind a hat japán gyárban mintegy félhavi szünet után újraindult már a termelés. A Nissan 1,2 millió autót hívott vissza ellenőrzésre.