Az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó Vegas Casino Diamond Kft. már idén el akarta indítani az első magyar internetes kaszinót, ám a technikai feltételek megteremtésével kapcsolatos nehézségek miatt csak jövőre valósulhat meg a terv - írja a Magyar Nemzet. A napilap szerint alábecsülhették az onlline szerencsejátékok üzemeltetéséhez szükség internetes platform bonyolultságát.

A cég  már februárban szerződést kötött a szerencsejáték-platformokkal kapcsolatos szolgáltatásokat  nyújtó Finnplayjel, márciusban pedig a finn céggel együttműködve összeálltak egy fejlesztőtársasággal, az Ezugival. A külföldi segítség e technológiai esetében nélkülözhetetlen, és igen költséges. Becslések szerint a kiadások a több száz millió forintos nagyságrendtől az egy-kétmilliárdig terjedhetnek.

A kormány néhány éve átalakította a magyar kaszinópiacot, amelyen így ma Vajna érdekeltsége a legnagyobb szereplő. Rajta kívül játszik még Szima Gábor, a debreceni fociklub tulajdonosa, Garancsi István Videoton-vezér és labdarúgó-mecénás, illetve Kruppa Zsolt, Seszták Miklós fejlesztési miniszter közeli barátja. A napilap értesülés szerint Szimának nincs pénze online kaszinó indására, Garancsi és Kruppa pedig kivár.