Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó Vegas Casino Diamond Kft. már idén el akarta indítani az első magyar internetes kaszinót, ám a technikai feltételek megteremtésével kapcsolatos nehézségek miatt csak jövőre valósulhat meg a terv - írja a Magyar Nemzet. A napilap szerint alábecsülhették az onlline szerencsejátékok üzemeltetéséhez szükség internetes platform bonyolultságát.

A cég  már februárban szerződést kötött a szerencsejáték-platformokkal kapcsolatos szolgáltatásokat  nyújtó Finnplayjel, márciusban pedig a finn céggel együttműködve összeálltak egy fejlesztőtársasággal, az Ezugival. A külföldi segítség e technológiai esetében nélkülözhetetlen, és igen költséges. Becslések szerint a kiadások a több száz millió forintos nagyságrendtől az egy-kétmilliárdig terjedhetnek.

A kormány néhány éve átalakította a magyar kaszinópiacot, amelyen így ma Vajna érdekeltsége a legnagyobb szereplő. Rajta kívül játszik még Szima Gábor, a debreceni fociklub tulajdonosa, Garancsi István Videoton-vezér és labdarúgó-mecénás, illetve Kruppa Zsolt, Seszták Miklós fejlesztési miniszter közeli barátja. A napilap értesülés szerint Szimának nincs pénze online kaszinó indására, Garancsi és Kruppa pedig kivár.