A forgalom ilyen jelentős növekedése részben annak az következménye, hogy az eredmény már tartalmazza amerikai leányvállalata, a T-Mobile és kisebbik amerikai riválisa, a Spint tavalyi egyesülésével létrejött cég adatát - írja az MTI.

A T-Mobile az Egyesült Államok harmadik, a Sprint pedig a negyedik legnagyobb amerikai távközlési cég volt. A tavaly 26,5 milliárd dolláros ügylet révén létrejött új cég a Verizon és az AT&T után a harmadik legnagyobb az amerikai vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltató a piacon, az ügyfélszám meghaladja a 80 milliót.

Tavaly az adózás, kamatfizetés és értékcsökkentési leírás előtti eredmény (EBITDA) 40,6 százalékkal, 40,37 milliárd euróra emelkedett. Az adózás, kamatfizetés és értékcsökkentési leírás előtti, lízingelés utáni (EBITDA AL) eredmény pedig 41,6 százalékkal, 35,02 milliárd euróra emelkedett.

A tavalyi utolsó negyedévben a Deutsche Telekom adózott eredménye 1,67 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 654 millió euróról, az EBITDA 48 százalékkal, 10,44 milliárd euróra, az EBITDA AL pedig 48,5 százalékkal, 8,95 milliárd euróra emelkedett.

A távközlési cég negyedéves bevétele 29,3 százalékkal 27,62 milliárd euróra nőtt. A cég bevétele Németországban 0,6 százalékkal, 6,26 milliárd euróra emelkedett, más európai országokban 2,9 százalékkal, 2,99 milliárd euróra csökkent, az Egyesült Államokban pedig 59,2 százalékkal, 17,18 milliárd euróra ugrott.

A Deutsche Telekom az idei évre mintegy 37 milliárd eurós EBITDA AL eredményt és 27 százalékkal, 8 milliárd euróra emelkedő szabad cashflow-val számol.

A frankfurti értéktőzsdén a Deutsche Telekom 0,5 százalék pluszban állt röviddel 13 óra előtt, miközben a börze DAX30 indexe 0,67 százalékos mínuszt jelzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!