Egyre több autonóm raklapmozgató segíti a raktárdolgozók munkáját már több mint 1500 DHL- raktárban. A "robotok" használata a csomagküldő szolgálat egyik fontos lépése az új technológiák és innovatív megoldások irányába, amely sokat segíthet a raktárdolgozók mindennapjaiban.

A Sourcing Journal szerint a vállalat olyan munkaerőhiányos piacokon veti be a gépeket, mint az Egyesült Királyság, Írország vagy Észak-Amerika. A robotika elterjedéséhez szükséges eszközök képesek az áruk vízszintes és függőleges mozgatására is és gyakorlatilag az összes raklapkezelési műveletben bevethetők.

A gépek óriási segítséget jelentenek, különösen a karácsony előtti időszakban, mivel minden olyan folyamatban részt vesznek, amelyhez például targoncavezető kellene.  Ezért olyan munkaerő-kapacitások szabadultak fel az említett raktárokban, amelyeket más részlegen hatékonyabban tudnak bevetni - írják.

Az autonóm targoncák emellett szállítanak és feltöltenek, és könnyedén elérik a több mint 10 méter magas állványokat is.

A jelenleg alkalmazott robotizált gépek az emberi termelékenység 65 százalékát érik el, és óránként 10-15, míg évente akár 1 millió raklapot mozgatnak meg, miközben biztonságosan manővereznek a raktári alkalmazottak között.

A lap szerint a vállalat eszközparkja 2030-ra már megközelítőleg 30 százalékban a robotika valamilyen formáját használja majd.