Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Romolhat Magyarország nemzetközi összeköttetése és az új, utasonként számolt adó miatt költségnövekedés magasabb viteldíjakat fog eredményezni az EasyJetnél - közölte a légitársaság a hvg.hu-val. (Később a Budapestről szintén utaztató diszkont légitársaság, a Wizz Air is bejelentette, hogy júliusig nem, utána viszont jegyárat emel a magyar kormány által kivetett új adó és az üzemanyag-drágulás miatt - a szerk.)

Az EasyJet a portállal azt közölte, hogy a magyar kormány által bevezetett adó egy elveszített lehetőség arra, hogy környezetvédelmi célokat is el tudjon érni vele, mivel nem tükrözi az utasok károsanyag-kibocsátását. Ehhez ugyanis mostani két és félszeres különbség helyett 10-15-szörös kellene a rövid és hosszútávú utak adóterhei között.

Ahogy arról korábban a Napi.hu is beszámolt, június 9-én levelet küldött az ügyfeleinek a Ryanair, hogy az utasokra terheli a kormány által kirótt a légitársaságokra kirótt különadót.

Nem sokkal azután azonnali fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanairrel szemben a fővárosi kormányhivatal, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a cég a jegyüket már megvásárló és kifizető utasokra próbál újabb terhet róni.