Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárgyaláson elhangzott, hogy Angelo Becciu egy magát hírszerzési szakértőnek valló nőhöz, Cecilia Marognához fordult, miután megtudta, hogy egy kolumbiai apácát, Gloria Cecilia Narvaez nővért túszul ejtette egy al-Kaidához köthető dzsihádista terrorszervezet Maliban.

Becciu azt állítja, hogy Ferenc pápa megbízta azzal, hogy működjön együtt Marognával és az Inkermannal, de titoktartást kért attól tartva, hogy ez árthat a Vatikán megítélésének, illetve más túszejtőket is felbátoríthat.

Hogy a Vatikán szerepvállalását elfedjék, minden kifizetés a közvetítőként fellépő Marogna által felügyelt számlákon keresztül történt. Nem tudni, hogy az iszlamistáknak végül fizetett-e a Vatikán, de a nővér tavaly októberben, négy évnyi fogság után kiszabadult. Nem sokkal azután a Vatikánba utazott, hogy találkozzon Ferenc pápával - számolt be a Deutsche Welle nyomán az rtl.hu.

Angelo Becciut sikkasztással, hivatali visszaéléssel és tanúk befolyásolásával vádolják a perben, amelynek középpontjában a vatikáni külügyminisztérium londoni ingatlanbefektetése áll, amelyen több mint 200 millió eurót bukott az állam.