Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az intézet listáján immár 552 problémás pénzintézet neve szerepel, ami 1993 óta a legmagasabb érték. Nagyobb baj azonban, hogy három hónap alatt alaposan bővült a lista: június végén még "mindössze" 416 bankkal volt gond az FDIC szerint, márciusban pedig 305-tel.

A mai jelentés azt jelzi, hogy bár a pénzintézetek eredményei javultak, a recesszió hatásai továbbra is tetten érhetők a pénzügyi teljesítményükben - idézte a betétbiztosító elnökét, Sheila Bairt a Marketwatch.com.

Az FDIC betétbiztosító alapja, amelyet a betétesek védelmére hoztak létre, a harmadik negyedben 8,2 milliárd dolláros veszteségbe fordult - igaz, a pénzügy által számára elérhetővé tett 500 milliárd dollárhoz egyelőre nem jutott hozzá.

Az FDIC által biztosított bankok együttesen 2,8 milliárd dollárnyi nyereséget értek el a szeptember végén záruló harmadik negyedévben, ami több háromszorosa az egy évvel korábbi 879 millió dolláros eredménynek, és alaposan felülmúlja a második negyedben produkált 4,3 milliárd dolláros veszteséget.

A biztosított intézmények több mint 26 százaléka jelentett veszteséget az időszak során, míg egy évvel korábban ez az arány 24,6 százalék, egy negyedévvel korábban pedig 28 százalék volt.

A problémás hitelek a biztosított bankok mérlegében 34,7 milliárd dollárral 366,6 milliárd dollárra nőtt, ami 10,5 százalékos emelkedés. Ez az összeg az összes hitelállomány 4,94 százalékára rúg.

Július és szeptember között 50 bank dőlt be az USA-ban, legutóbb pénteken a Commerce Bank of Southwest Florida dobta be a törülközőt, így az idén elhullott pénzintézetek száma 124-re emelkedett.